S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.
       
CENÍK DOPRAVY
















 



 
  

Doprava i přes PPL

platba předem 99,-Kč

na dobírku 129,-Kč






Druhy plateb










Staňte se našim
fanouškem

na facebooku a získáte
přehled o akcích
a novinkách
jako první

 

PROČ NAKOUPIT NA E-SHOPU??

 





» Recepty
Recepty IREKS 2015

01-2015-Skořicový chlebíček

02-2015-Velikonoční košíčky

03-2015-Latte řez

04-2015-Roláda Palermo

Základní krémy, korpusy, náplně

Základní máslový krém

1 ltr. mléka, 24 dkg cukru, 14 dkg puding.prášku, 60 -70 dkg másla, rum dle chuti, vanilka.

 



Korpus světlý

dejte šlehat 20 dkg vajec(4-5 ks dle velikosti), přidejte 13 dkg cukru a šlehejte na nejvyšší rychlost tak dlouho až je hmota tuhá(zkouška prstem...musí zůstat chvilku rýha)pak přidejte 2 dkg vody a opět šlehejte do zhoustnutí. Pak snižte na 1.stupeň a přidejte 3,5 dkg oleje a krátce zamíchejte(pořád na 1 stupeň).
Pak přendejte do mísy a přidejte postupně zlehka (já u většího množství ušlehané hmoty míchám rovnou rukou, podebírat ode dna..nesmí se to totiž dlouho míchat a vařeškou nebo metlou to tak necítíte, dělá se to tak běžně i v cukrárně) 2x prosátou mouku hladkou T650 (17dkg a půl lžičky kypř.prášku)...lze ubrat mouku a nahradit cca 5 dkg ořechů nebo 2 dkg kakaa na jiné druhy korpusů.
Forma se nevymazává, jen se na dno položí pečící papír dle zvoleného druhu formy...těsto bude stoupat stejnoměrně a nebudou se dělat uprostřed vyvýšeniny.
Boky zůstanou neobmazané. Po upečení se delším nožem oříznou boky podél formy a korpus se vyklopí, papír se sundá.

Upečený korpus se nesmí chladit v průvanu!! Hrozí zaražení korpusu-spadl by.

Korpus se peče na cca 180 st C cca 35 minut...dle potřeby i déle (větší množství hmoty ve větší formě, samozřejmě déle)
Na klasický kulatý korpus 24 cm a výšky 5 cm doporučuji 1,5 dávky.

 

NmZlZD