S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

Otevírací doba prodejny v Sedlnicích

            úterý  14:00 - 15:30

            pátek  15:00 - 16:00

         Ve státní svátky zavřeno.

E-shop




 

   

KONTAKT

Hanzelková Petra
Sedlnice č.p.187
742 56 okr. Nový Jičín
tel: +420 737 651 510
napište nám
pro-cukrare@hanzelkova.cz



Facebook

» Recepty
Recepty a videa IREKS

 Klasické a tradiční, ale i moderní a originální cukrářské výrobky - všechny chutnají skvěle, protože jsou vyrobeny pouze z prvotřídních surovin!

 

Rok 2013 
Rok 2014 Rok 2015 
 01-2013 Velikonoční beránek
 01-2014 Likérová špička
 01-2015 Skořicový chlebíček
 02-2013 Velikonoční čajové pečivo
 02-2014 Ananasový řez
 02-2015 Velikonoční košíčky
 03-2013 Jablečná roláda - světlá
 03-2014 Jádrová trubička
 03-2015 Latte řez
 04-2013 Řez se zakysanou smetanou a s meruňkami
 04-2014 Řez Moccacino
 04-2015 Roláda Palermo
 05-2013 Řez s příchutí hrušky
 05-2014 Dort Červený samet
 05-2015 Dezert Bladi Mali
 06-2013 Dort se zakysanou smetanou a jahodami
 06-2014 Enzyma Zieh NOVÁ KVALITA
 06-2015 Mochito řez
 07-2013 Dort Pinutti
 07-2014 Brownie-Mix Gluten Free
 07-2015 Tunel Málinka
 08-2013 Višňové řezy
 08-2014 Dort s citronovou příchutí
 08-2015 Malinový řez
 09-2013 Jahodové mraky
 09-2014 Peprmintový řez
 09-2015 Řez hruška s karamelem
 10-2013 Ananasová roláda s ořechy a jablky
 10-2014 Pomerančový řez
 10-2015 Borůvko-tvarohový řez
 11-2013 Kostka Pistácie
 11-2014 Dezert pěti chutí
 11-2015 Eskymo řez
 12-2013 Montana a jiné suroviny
 12-2014 Karamelový dort
 12-2015 Barevné Montany

 

Rok 2016 Rok 2017 Rok 2018
01-2016 DIANA Cukrářská Komplet, Biskvit KOMPLET se sladidly 01-2017 Karamelový plyš
01-2018 Cookies s lentilkami
02-2016 Světozor 02-2017 Kokosový dort
02-2018 Makovo-jablečný řez
03-2016 Barevné Montany 03-2017 Hravé cupcaky
03-2018 Čoko – kokosový řez
04-2016 Makronky 04-2017 Dort Velvet s ovocem zvaný „Naháč“
04-2018 Dort Latte se sušenkami
05-2016 Řez s hruškovým pyré 05-2017 Medovník 05-2018 Makový dort s jogurtem
06-2016 Nepečený dort typu Cheese Cake 06-2017 Arašídový řez s karamelem
06-2018 Řez Mango & řecký jogurt
07-2016 Éclairs de Luxes 07-2017 07-2018
08-2016 Tartaletky s ovocem 08-2017 08-2018
09-2016 Kávové zrno malé 09-2017 Dort čoko-višeň
09-2018 Řez švestkový bez lepku
10-2016 Margaretky 10-2017 Cukrářské směsi OPTIMIA
10-2018 Dort Čokosušenka
11-2016 Magické oko 11-2017 CELOZRNKO Třené pečivo
11-2018 Sněhové pečivo
12-2016 Vánoční ozdoby z Montany 12-2017 12-2018 CELOZRNKO Dort Lískooříškový

 

 Rok 2019    
 01-2019 Řez levandulový    
02-2019 Pestré roládové pláty    

 

 

MONTANA ZÁKLAD


 

BAREVNÉ MONTANY

 

 

SMĚS MONTANA A DRÁTKOVÁNÍ

 

MONTANA A KVĚTY

 

 

MONTANA KRAJKA

 

 

MONTANA MODELOVÁNÍ

 

 

MELLA GLAZE - NETUHNOUCÍ LESKLÉ POLEVY

 

 

MILKY CREAM

 


 

SMĚSI KARINA

 

 

 

 

Základní krémy, korpusy, náplně

 

Základní máslový krém

1 ltr. mléka, 24 dkg cukru, 14 dkg puding.prášku, 60 -70 dkg másla, rum dle chuti, vanilka.

 



Korpus světlý

dejte šlehat 20 dkg vajec(4-5 ks dle velikosti), přidejte 13 dkg cukru a šlehejte na nejvyšší rychlost tak dlouho až je hmota tuhá(zkouška prstem...musí zůstat chvilku rýha)pak přidejte 2 dkg vody a opět šlehejte do zhoustnutí. Pak snižte na 1.stupeň a přidejte 3,5 dkg oleje a krátce zamíchejte(pořád na 1 stupeň).
Pak přendejte do mísy a přidejte postupně zlehka (já u většího množství ušlehané hmoty míchám rovnou rukou, podebírat ode dna..nesmí se to totiž dlouho míchat a vařeškou nebo metlou to tak necítíte, dělá se to tak běžně i v cukrárně) 2x prosátou mouku hladkou T650 (17dkg a půl lžičky kypř.prášku)...lze ubrat mouku a nahradit cca 5 dkg ořechů nebo 2 dkg kakaa na jiné druhy korpusů.
Forma se nevymazává, jen se na dno položí pečící papír dle zvoleného druhu formy...těsto bude stoupat stejnoměrně a nebudou se dělat uprostřed vyvýšeniny.
Boky zůstanou neobmazané. Po upečení se delším nožem oříznou boky podél formy a korpus se vyklopí, papír se sundá.

Upečený korpus se nesmí chladit v průvanu!! Hrozí zaražení korpusu-spadl by.

Korpus se peče na cca 180 st C cca 35 minut...dle potřeby i déle (větší množství hmoty ve větší formě, samozřejmě déle)
Na klasický kulatý korpus 24 cm a výšky 5 cm doporučuji 1,5 dávky.

 

Receptura na pálenou hmotu s postupem

Vzhledem k častým dotazům na pálenou hmotu jsem pro Vás nafotila postup a přidala i ověřený recept , který najdete zde

 

Návod na přípravu kuléru (potravinářského barviva)

 

                Najdete na Facebooku zde               

 

                            

MmE0MDJ