S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

Kontakt     


Úvod »CUKRÁŘSKÉ POTŘEBY»OSTATNÍ POTŘEBY » Síto na halušky, pelmeně, stěrky


        

Síto na halušky, pelmeně, stěrky

skladem

 

Skladem: 3 ks
Číslo produktu: 2998
naše cena bez DPH : 86,78 Kč
naše cena s DPH (21 %):
105,00 Kč
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
  ks  

K přípravě halušek, ale i k výrobě játrové i drožďové zavářky a noků do polévek. Připravenou hmotu protlačujeme přiloženou kuchyňskou stěrkou přes síto do vařící vody nebo polévky.

Bramborové halušky
Ingredience:1kg syrových brambor, 60dkg hrubé mouky, 1 kávová lžička soli, 35dkg slaniny nebo bůčku, 50dkg kysaného nebo čerstvého hlávkového zelí
Postup:Na velmi jemném struhadle (rozvitý kvítek) nastrouháme syrové brambory, osolíme, přidáme mouku a vypracujeme těsto. Vzniklé těsto protlačujeme pomocí přiložené kuchyňské stěrky přes haluškové síto do vroucí osolené vody. Vaříme 8 10–minut.
Uvařené halušky scedíme, prolijeme vlažnou vodou a vmícháme povařené kysané zelí. Vše promícháme a zalijeme vyškvařenou nadrobno nakrájenou slaninou nebo tučnějším bůčkem (můžeme použít i škvarky). Dle chuti dosolíme a opepříme.


Forma na tvarované ravioly, pelmeně i cukroví

Návod:
Z těsta vyválíme tenký plát ve tvaru obdélníku o velikosti 1x delší než forma plástve. Polovinu těsta na plástev přeneseme, dlaní lehce přitlačíme, abychom zvýraznili místa pro nápln, kterou vložíme do středu tvarovaného šestihranu. Přeložíme druhou polovinou těsta. Válečkem těsto zaválíme na plástvi, až se protlačí šestihrany, které těsto od sebe oddělí. Poté destičku otočíme a naplněné těsto lehce vymáčkneme obrácenou stranou měchačky do vroucí osolené vody. V případě plněného cukroví na pečící plech.

Ravioly
Příprava těsta: 500g hladké mouky, 2lžíce oleje, 4 vejce, sůl. Dobře prohněteme
Náplň:400g mletého masa, 1 cibule, vejce, 4 lžíce špenátu, špetka pepře a sůl
Všechny přísady promícháme a necháme chvíli odpočinout.
Těsto rozválíme na tenkou placku a pokračujeme dle návodu.
Hotové ravioly na talíři zalijeme omáčkou.
Příprava omáčky: (doporučujeme): Jedno celé Apetitto rozpustíme na cibulce.
Na kostičky nakrájíme šunku, přidáme masox (nebo česnek),trochu podlijeme vodou a rozmícháme.

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

Vytvořeno systémem www.webareal.cz

MjFhNGFmNz
Hlídací pes
Watch DOG


Informovat na e-mail při změně:


       když cena klesne pod

        když produkt bude na skladě


Zadejte Váš e-mail: