Jméno | Účel | Vypršení |
---|---|---|
show_cookie_message | Ukládá informaci o potřebě zobrazení cookie lišty | 1 rok |
__zlcmid | Tento soubor cookie se používá k uložení identity návštěvníka během návštěv a preference návštěvníka deaktivovat naši funkci živého chatu. | 1 rok |
__cfruid | Tento soubor cookie je součástí služeb poskytovaných společností Cloudflare – včetně vyrovnávání zátěže, doručování obsahu webových stránek a poskytování připojení DNS pro provozovatele webových stránek. | relace |
_auth | Zajišťuje bezpečnost procházení návštěvníků tím, že zabraňuje padělání požadavků mezi stránkami. Tento soubor cookie je nezbytný pro bezpečnost webu a návštěvníka. | 1 rok |
csrftoken | Pomáhá předcházet útokům Cross-Site Request Forgery (CSRF). | 1 rok |
PHPSESSID | Zachovává stav uživatelské relace napříč požadavky na stránky. | relace |
rc::a | Tento soubor cookie se používá k rozlišení mezi lidmi a roboty. To je výhodné pro web, aby vytvářet platné zprávy o používání jejich webových stránek. | persistentní |
rc::c | Tento soubor cookie se používá k rozlišení mezi lidmi a roboty. | relace |
AWSALBCORS | Registruje, který server-cluster obsluhuje návštěvníka. To se používá v kontextu s vyrovnáváním zátěže, aby se optimalizovala uživatelská zkušenost. | 6 dnů |
18plus_allow_access# | Ukládá informaci o odsouhlasení okna 18+ pro web. | neznámý |
18plus_cat# | Ukládá informaci o odsouhlasení okna 18+ pro kategorii. | neznámý |
bs_slide_menu | neznámý | |
left_menu | Ukládá informaci o způsobu zobrazení levého menu. | neznámý |
(110,- Kč/100g)
balení 100g v sáčku (na fotce 500g balení)
Složení: škrob, cukr, glukózo-fruktózový sirup, zahušťovadla: arabská guma E401, alginát sodný E415, guma xanthan E415; bramborová mouka, barvivo E171.
Hotová směs na výrobu cukrových krajek a dekorací za studena Pizzi e Merletti (instatní cukrová dekorační hmota) je ideální na výrobu cukrových dekorací pomocí šablon (forem) - krajky, pásy, lemy.
Krajky lze připravit i do zásoby, je ale nutné je uchovat v neprodyšném obalu v lednici, aby zůstaly elastické a tvárné, neboť na vzduchu má hmota tendenci tuhnout. Oproti jiným obdobným produktům na výrobu cukrových krajek stačí na stejné množství vody poloviční dávka směsi.
Způsob přípravy: Do šlehače vysypte předem odměřené množství prášku a přidejte 85 g vlažné vody na 100 g směsi Pizzi e Merletti. Míchejte na střední otáčky cca 2 minuty. Pomocí stěrky nebo karty rozetřete hmotu na silikonovou šablonu - nejprve napříč a poté podélně - a ujistěte se, že je hmota rovnoměrně rozetřena po celém vzoru. Nechte usušit při pokojové teplotě cca 4–6 hodin nebo 35 minut v troubě při 50 °C (po vyjmutí z trouby nechat odpočinout při pokojové teplotě cca 5–10 minut). Hmota perfektně drží tvar podle vzoru na šabloně a neztrácí svůj objem.
Sejmutí hotové krajky: Začněte opatrně pomalým odlupováním okrajů. Na velké vzory - pruhy, krajky - je možné pro usnadnění použít špachtli. V takové situaci se doporučuje uvolnit část cukrového vzoru a poté otočit formu tak, aby byla cukrová hmota na podložce a šablona nahoře. Jemně přidržte cukrovou krajku špachtlí a opatrně sloupněte část silikonové šablony. Poté opět přidržte část cukrového vzoru špachtlí a odloupněte další část šablony. Takto postup opakujte, dokud neodstraníte celou silikonovou šablonu.
Přidání barev: Výrobek je možné barvit ve vodě rozpustnými barvami. Doporučuje se obarvit vodu ještě před smícháním s instantním práškem „Pizzi e Merletti“.
Tipy pro správné použití: Pokud používáte tvrdou vodu, doporučuje se ohřát ji na teplotu 40–60 °C, čímž se zvýší pružnost produktu. Hotovou krajku není vhodné skladovat „na vzduchu“ - dochází ke ztrátě pružnosti a krajky tvrdnou.
Pro udržení pružnosti je nutné výrobek uschovat v lednici v neprodyšném plastovém obalu nebo potravinářské fólii.
Energetická hodnota (na 100g):
389 kcal (1649kJ),
Bílkoviny: 3,0±0,5 %, Sacharidy: 81,0±0,1 %, z toho cukry 0%, Tuky: 5,0±0,5 %
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku.
Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
Vytvořeno systémem www.webareal.cz